top of page
Black Background

Υπηρεσίες που προσφέρουν
τα Γραφεία μας

Μπορεί να υπάρχει η πεποίθηση ότι τα γραφεία τελετών σχεδιάζουν και διευκολύνουν μόνο τις τελετές κηδειών και τα μνημόσυνα, αλλά δεν κάνουν μόνο αυτό. Στην πραγματικότητα, τα γραφεία τελετών έχουν ένα ευρύτερο φάσμα υπηρεσιών από ό,τι φαντάζεστε. Ας δούμε τις κορυφαίες διαθέσιμες υπηρεσίες και τι συνεπάγονται.  

ΚΗΔΕΙΕΣ

Η τέλεση της κηδείας ενός ανθρώπου είναι μία πολύ δύσκολη εμπειρία για την οικογένεια και τους φίλους του θανόντα, η οποία παραμένει χαραγμένη στη μνήμη τους για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Το αίσθημα που χρειάζεται να μένει στο τέλος της κηδείας θα πρέπει να είναι το πλέον καθησυχαστικό για την οικογένεια του εκλιπόντος και να περιλαμβάνει την πεποίθηση πως όλα έγιναν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στο Γραφείο Τελετών Βανταράκη αναλαμβάνουμε να οργανώσουμε και να τελέσουμε κάθε κηδεία με σεβασμό προς τα έθιμά σας, αλλά και τις οικονομικές σας δυνατότητες.

Στόχος μας για κάθε  τελετή που αναλαμβάνουμε, είναι να χαρακτηρίζεται από αξιοπρέπεια, επαγγελματισμό, σεβασμό και συνέπεια.

funeral-casket-spray.jpg

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Το μνημόσυνο αποτελεί φόρο τιμής και μνήμης στον άνθρωπο που έχει φύγει. Καθώς είναι μία εξίσου σημαντική τελετή με την κηδεία που έχει προηγηθεί, απαιτείται ο ίδιος σεβασμός και συνέπεια. Εμείς φροντίζουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει πάνω από όλους εσάς και τους ανθρώπους που θα τιμήσουν τη μνήμη του εκλιπόντος.

Η τελετή της επιμνημόσυνης δέησης είναι για εμάς εξίσου σημαντική όσο και η κηδεία, αφού θεωρείται ως πράξη που τιμά τη μνήμη του εκλιπόντος «εις μνήμη και υπέρ της αναπαύσεως» του αποθανόντα.

Διακρίνεται σε τρισάγιο το οποίο  διενεργείται σε ημέρες: τρεις ,εννέα, σαράντα,  εξάμηνο, ετήσιο κ τρία χρόνια.

Το γραφείο μας αναλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες μιας επιμνημόσυνης τελετής, σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις σας. Τα κύρια μνημόσυνα που συνηθίζουν να τελούνται είναι αυτά των 40 ημερών, εξαμήνου, του 1ου έτους και των 3ών χρόνων προς τιμή του εκλιπόντος και της ανάπαυσής του.
Οργανώνουμε άψογα, με επαγγελματισμό όλες τις διαδικασίες (ανθοστολισμός, κόλλυβα, δίσκοι μνημοσύνου, κλπ, Πάτρα) που απαιτούνται για την πραγμάτωσή ενός μνημοσύνου με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

RewiringGrief.jpg

ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ

To γραφείο τελετών Βανταράκη,  διαθέτοντας   μεγάλη εμπειρία στον τομέα αυτό, αναλαμβάνει με ασφάλεια και επαγγελματισμό την αποτέφρωση νεκρών, την οποία και μπορούμε να ολοκληρώσουμε εντός 24 ωρών από την ανάθεσή της, ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες και τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ε.Ε. όπως εφαρμόζονται στην Ελλάδα .

Εκδίδουμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Αναλαμβάνουμε τη μεταφορά της σορού στο Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών στην περιοχή της Ριτσώνας, 75χλμ από την Αθήνα.

Φροντίζουμε, ώστε η διαδικασία της καύσης να γίνει με την τιμή και το σεβασμό που αρμόζει στον εκλιπόντα.

Δίνεται στους συγγενείς η δυνατότητα να παραστούν στην τελετή, εφόσον το επιθυμούν.

Προβαίνουμε στον επαναπατρισμό της τέφρας.

Παραδίδουμε στους συγγενείς την ειδική μεταλλική τεφροδόχο.

cremation-urn.jpg

ΑΝΘΟΣΤΟΛΙΣΜΟΙ

Τα λουλούδια αποτελούν μέρος της τελετής της κηδείας και του μνημοσύνου για πολλούς λόγους. Είναι μια έκφραση αγάπης, σεβασμού και συμπαράστασης στους συγγενείς και αγαπημένους. 

Το γραφείο μας αναλαμβάνει τον πλήρη στολισμό του ναού με ποιοτικές συνθέσεις της αρεσκείας σας, καθώς επίσης και την παραγγελία στεφάνων.

Ξεχωρίζουμε για τους καλαίσθητους στολισμούς που απαιτεί η περίσταση, πάντα με ποικιλία από φρέσκα άνθη.

1BOWHy.jpg

ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΕΛΕΤΗΣ

Δεν είναι εύκολο να σκεφτείτε από τώρα τον σχεδιασμό μιας κηδείας αλλά το να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία τώρα μπορεί να σας καθησυχάσει, γνωρίζοντας ότι μπορείτε να έχετε την κηδεία που επιθυμείτε χωρίς τα αγαπημένα σας πρόσωπα να επωμισθούν το βάρος της διαδικασίας του σχεδιασμού της τελετής τη δύσκολα φορτισμένη στιγμή.

Ο προσχεδιασμός τελετής  σας επιτρέπει να αποφασίσετε εκ των προτέρων για την τελετή και να είσαστε προετοιμασμένοι σχετικά με το κόστος της τελετής, χωρίς να επιβαρύνετε τα δικά σας άτομα. Το γραφείο μας δρα συμβουλευτικά για το καλύτερο και αξιόπιστο αποτέλεσμα.

Γιατί να προσχεδιάσετε μία κηδεία:

Για να απαλλάξετε από το βάρος των διαδικασιών αυτούς που αγαπάτε.

Για να έχετε ήδη αποφασίσει για τις προτιμήσεις σας και το είδος της τελετής που εσείς επιθυμείτε.

Για να μην επωμισθούν το βάρος του κόστους της τελετής οι αγαπημένοι σας.

preplanning_photo.jpg

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Η αντιμετώπιση της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου είναι μια από τις μεγάλες δυσκολίες της ζωής. Εάν έχετε βιώσει τον πόνο του πένθους, γνωρίζετε ότι οποιοσδήποτε τρόπος για να μειώσετε την απώλεια είναι ευπρόσδεκτος. Ενώ οι γνώσεις μας και η μελέτη της θλίψης συνεχίζουν να εξελίσσονται, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δε θρηνούν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Έχουμε ξεχωριστές διεξόδους για τη θλίψη. Γι’ αυτό και το γραφείο μας συνεργάζεται με ψυχολόγους που μπορούν να προσφέρουν ειδική βοήθεια πάνω στο θέμα της θλίψης.

kfp_5215.jpg

ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ

Ο επαναπατρισμός είναι η διαδικασία επιστροφής του αγαπημένου σας προσώπου πίσω στην πατρίδα του/της. 

Με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας και συνεργασίας με πολλά κράτη παγκοσμίως, γνωρίζοντας τους απαραίτητους κανονισμούς και  διαδικασίες, δεσμευόμαστε να παρέχουμε επαγγελματικές υπηρεσίες, δίνοντας προσοχή στη λεπτομέρεια, διαβεβαιώνοντάς σας ότι το αγαπημένο σας πρόσωπο θα φτάσει με ασφάλεια στον προορισμό του. Έχουμε  χειριστεί πολυάριθμες περιπτώσεις όσον αφορά στον επαναπατρισμό Ελλήνων καθώς και την αποστολή άλλης υπηκοότητας ανθρώπων στη χωρά που γεννήθηκαν ή είχαν την επιθυμία να ταφούν.

Συνεργαζόμαστε με αξιόπιστα Γραφεία  του εξωτερικού εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και Βουλγαρία, Αλβανία, Αμερική, Αυστραλία, Αφρική.

Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες και τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ε.Ε. όπως εφαρμόζονται στην Ελλάδα και τη χώρα προορισμού.

Ο επαναπατρισμός νεκρών γίνεται με φροντίδα, σεβασμό του νεκρού καθώς και απόλυτη τήρηση του τελετουργικού που προβλέπεται από την θρησκεία του.

repatriation-img1.jpg

LIVE STREAMING

Οι κηδείες αποπνέουν συχνά μια συναισθηματική φόρτιση για τα στενά μέλη της οικογένειας, αλλά και η ίδια η απόσταση μπορεί πολλές φορές να μη σας επιτρέψει να παραβρεθείτε και να τιμήσετε το αγαπημένο σας πρόσωπο.

Καθώς οι παλιοί φίλοι και η οικογένεια συγκεντρώνονται για τη τελετή και ακούγονται σημαντικά λόγια για τον εκλιπόντα, το γραφείο μας εξασφαλίζει να μην ξεχαστούν αυτά τα λόγια ούτε η τελετή και να είναι διαθέσιμα στις οικογένειες ως μόνιμη καταγραφή του τελευταίου γεγονότος στη ζωή του αγαπημένου σας προσώπου.

Σας δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικά μέσω μιας απλής διαδικασίας να παρακολουθήσετε την τελετή είτε ζωντανά είτε κάποια άλλη στιγμή, είτε αποθηκεύοντας ψηφιακά την κηδεία ώστε να μπορέσετε να αποχαιρετίσετε τον άνθρωπό σας.

Dollarphotoclub_93585774.jpg

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ DNA

Το DNA επιτρέπει στους κληρονόμους του θανόντος να έχουν την ευκαιρία να εντοπίσουν, να διαγνώσουν και να εμποδίσουν από μια απλή δερματική πάθηση μέχρι θανατηφόρο καρκίνο του δέρματος.

Ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου σημαίνει την απώλεια του οικογενειακού ιστορικού. Οι αναμνήσεις εξασθενούν όπως επίσης χάνονται σημαντικές πληροφορίες που σχετίζονται με τη γενεαλογική κληρονομιά και το οικογενειακό ιατρικό ιστορικό. Ερωτηματικά του τύπου ”από πού προερχόμαστε” και “τι ασθένειες κληρονομούμε από τις προηγούμενες γενιές” θα δημιουργηθούν πολλές φορές στο μέλλον. Η ανάλυση του DNA παρέχει σημαντικές απαντήσεις που αφορούν στο γενεαλογικό και ιατρικό ιστορικό μιας οικογένειας. Σε συνεργασία με κορυφαίο Εργαστήριο Γενετικής στην Ελλάδα σας δίνεται η ευκαιρία μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες να συλλέξετε πληροφορίες για το DNA των αγαπημένων σας προσώπων, αναλύοντας και αποθηκεύοντας τη Γενετική ταυτότητα του θανόντος για περισσότερο από 25 χρόνια, ώστε να μπορέσετε προληπτικά να αντιμετωπίσετε κληρονομικές παθήσεις. 

dna.jpg

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Αναλαμβάνουμε τη διεκπεραίωση όλων των εγγράφων που απαιτούνται για τον ενταφιασμό, την αποτέφρωση, τον επαναπατρισμό του αγαπημένου σας προσώπου, καθώς και όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες  από και προς οποιονδήποτε φορέα ή υπηρεσία.

Letter-of-Authorization-for-Document-Collection.jpg
bottom of page